Hírek > Civil Igen Európára!  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

ELINDULT A ”CIVIL IGEN EURÓPÁRA!” ORSZÁGOS KAMPÁNY
2003-03-10

Elindult a ”Civil Igen Európára!” országos kampány, melynek nyitórendezvényére 2003. március 3-án került sor a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. A több mint 400 civil szervezeti képviselõ tájékoztatást kapott hazánk leendõ uniós tagságának jelenlegi helyzetérõl, az április 12-i népszavazásra való felkészülésrõl.

A rendezvényen Dr. Baja Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára felszólalásában hangsúlyozta a civilek szerepét a népszavazás és az állampolgárok uniós felkészítésében játszott fontos szerepét. Baky Anna, a Balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvû Gimnázium tanulója a fiatalok szempontjából támogatólag szólt az Európai Unióról, elsõsorban az oktatás területén kiteljesedõ lehetõségekrõl. Pócs Margit, a Szekszárdi Civil Szervezetek Szövetsége képviseletében a vidéki szervezetek szerepét hangsúlyozta az uniós népszavazás sikere kapcsán. Gerd Greune, a brüsszeli Nemzetközi Együttmûködés és Szolidaritás Egyesület (IFIAS) képviselõje lelkesen szólt az Európai Unió bõvítésérõl és üdvözölte Magyarország leendõ tagságát. Dobrev Klára, a Nemzeti Fejlesztési Terv és EU támogatások Hivatala elnökhelyettese tájékoztatást adott a tagság után várható EU-s támogatási lehetõségekrõl. Suba János, az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány ügyvezetõ titkára az országos uniós kampány felépítését ismertette.

A "Civil Igen Európára!” kampány célja a civil szervezetek mozgósítása a 2003. április 12-i minél eredményesebb népszavazás érdekében. Ezért a kampányt kezdeményezõ Európa Ház megyei kontakt szervezeteket/személyeket kért fel a helyi kampány és a kapcsolódó rendezvények koordinálására. A tervek szerint minden megyében legalább négy rendezvényt tartanak a kampányhoz kapcsolódóan 2003. április 12-ig.

A kampány folyamatosan bõvülõ eseménylistája - ahová külön is be lehet jelentkezni - megtalálható a www.eucivil.hu honlapon.

A “Civil Igen Európára!” országos kampányt a Miniszterelnöki Hivatal Kormányzati Informatikai és Társadalmi Kapcsolatok Hivatala és az EU Kommunikációs Közalapítvány támogatja.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat